Kodar Grupa

Projekat implementacije poslovnog-informacionog sistema u Kodar grupi je obuhvatio poslovanje dve vodeće kompanije ove grupacije: Kodar Inženjering i Energomontažu.

Kodar Inženjering je regionalna kompanija specijalizovana za izvođenje radova u oblasti telekomunikacija za operatere mobilne telefonije i operatere fiksne telefonije.

Energomontaža je kompanija specijalizovana za izvođenje radova u oblastima projektovanja i izgradnje dalekovoda, trafo stanica, telekomunikacionih sistema u fiksnoj i mobilnoj telefoniji.

Rešenje je zasnovano na ERP-u Microsoft Dynamics NAV 2009, gde je osim implementacije standardnih funkcionalnosti koje sistem nudi razvijen i poseban modul za praćenje projekata izgradnje koja pokriva sve korake od kreiranja ponude do finalne realizacije i fakturisanja.

Svi članovi tima, od sektora prodaje, preko tehničkog sektora (vođe projekata, vođe gradilišta) imaju pravovremene informacije iz sistema za svoje svakodnevne aktivnosti. Sa druge strane, menadžment ima pravu sliku u svakom trenutku o toku realizacije projekata, njihovoj profitabilnosti, kao i eventualnim odstupanjima od plana.